Etkinlik Prodüksiyon Hizmeti Nasıl Alınır? Sanal Etkinlikler Nasıl Düzenlenir?

Etkİnlİk
11 Ağustos 2020/Yazar: itworks!
Etkinlik Prodüksiyon Hizmeti Nasıl Alınır? Sanal Etkinlikler Nasıl Düzenlenir?

Etkinlik Prodüksiyon Hizmetleri Nelerdir?

Etkinlik prodüksiyon, yayıncılık sektöründe ürün tanıtım filmi, reklam filmi, müzik klipleri, belgeseller, sinema filmleri gibi çekimlerin yapılabilmesi için gerekli olan ekip ile birlikte görsel ve işitsel ekipmanların tümüdür. Çekimlerde tüm üretim sürecini kapsayan bir ifade olarak kullanılır. Prodüksiyon hizmetlerinin kalitesi, oluşturulacak içeriğin kalitesini direkt bir şekilde etkilemektedir. Dolayısı ile çekimi yapılacak içerik için en doğru prodüksiyon hizmetini almak, çekim başarısı için elzemdir.

Prodüksiyon hizmetleri içerisinde ürün tanıtım filmi, kamera çekim, video editleme (düzenleme) gibi hizmetleri barındırır. Prodüksiyon işlemleri süresince profesyonel bir yaklaşım, uzun süreli bir deneyim ve kaliteli teknolojik alt yapı gereklidir. Projeksiyon hizmetleri içerisinde farklı hizmetler barındırır. Her bir hizmet içeriğin başka bir parçası olarak, farklı bir çözüme yöneliktir.

Etkinlik Prodüksiyon ve Reji Hizmetleri

Projeksiyon hizmetlerinden bazıları; çok kameralı reji hizmeti, müzik video klip prodüksiyon hizmetleri, etkinlik prodüksiyonu, reklam filmi prodüksiyonu, TV yapımı prodüksiyonları, post prodüksiyon hizmetleridir. Prodüksiyon hizmetlerinde farklı ekipler ve ekipmanlar bir arada kullanılır. Yapılacak olan projenin içeriğine göre görüntü tasarımı, ses tasarımı gibi farklı alanlardan profesyonellerle çalışılabilir.



image.jpeg
Tüm proje süresince proje prodüksiyon hizmetlerini yönetecek alanında uzman bir yönetmene ihtiyaç duyulur. Proje için tüm gerekli ekip ve ekipmanlar analiz edilerek proje için detaylı bir takvim planı oluşturulur.

Doğru Etkinlik Prodüksiyon Ajansı Nasıl Seçilir?

Başarılı bir proje yönetimi ve proje süreci boyunca herhangi bir teknik sorunla karşılaşmamak için doğru etkinlik prodüksiyon ajansıyla çalışmak elzemdir. Doğru etkinlik projeksiyon ajansı seçimi bütçeniz için de avantajlı bir seçim olacaktır.

image.jpeg

Seçim yaparken öncelikle markanızın ve gerçekleştireceğiniz etkinliğin ihtiyaçlarını iyi anlamalısınız. Doğru analiz ettiğiniz ihtiyaçlar ajansa da doğru aktarılarak daha başarılı bir organizasyon gerçekleştirmenizi sağlar. Bu süreçte bütçe yönetimi de oldukça önemlidir. Ajanstan beklentiniz karşısında ne kadarlık bir bütçe ayıracağınızı önceden planlamalı ve buna göre hareket etmelisiniz.

image.jpeg

Etkinlik prodüksiyon ajansıyla çalışırken üzerinde durmanız gereken önemli noktalardan biri de tam şeffaflıktır. Etkinlik prodüksiyon ajanslarında tüm çalışmalar raporlanmalıdır, bu nedenle ajanstan bu raporları talep etmelisiniz.

Doğru etkinlik prodüksiyon ajansını seçerken en çok dikkat etmeniz gereken bir başka husus ajansın güvenilirliğidir. Yaptığı işlerle güven vermeyen ajanslar planladığınız etkinlik için uygun bir ajans olmayacaktır. Ajansın referanslarını incelemek bu konuda size yol gösterebilir.

image.jpeg

Ajansla çalışmaya başlamadan önce mutlaka ajansın sektör deneyimini araştırmalısınız. Alanda deneyimi daha fazla olan ajanslar çok daha iyi işler çıkarabilirler. Çalışacağınız ajansın ekip ve ekipmanlarını kontrol etmelisiniz. Alanında uzman, yeterli sayıda ekiplerle çalışan ve gerçekleştireceğiniz etkinlik için yeterli alt yapıya sahip ajansları tercih etmeniz daha doğru bir seçim olacaktır.

Yeni Normalde Sanal Etkinlikler

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde de iş hayatı kısa bir süreliğine tüm etkinliklerine ara verdi. Bu süreçte planlanan tüm etkinlik ve organizasyonlar iptal edilerek çoğu sanal ortama aktarıldı.

Pandemi sürecine alışmaya çalıştığımız ve hayatımıza maske ve sosyal mesafe kurallarıyla devam ettiğimiz yeni normalde, kalabalık ortamlar ve kapalı mekânlar sorun teşkil ettiğinden ötürü neredeyse tüm etkinlikler online kanallar üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşmektedir. Sanal etkinlikler internet üzerinden sanal kanallar vasıtasıyla gerçekleşen etkinliklerdir.

image.jpeg

Sanal etkinlikler, interaktif katılımlı gerçekleşen ekinliklere göre daha fazla katılımcı kitlesine sahip olmaktadır. Herhangi bir mekânda sınırlı katılımcıyla gerçekleşmediklerinden ötürü daha fazla hedef kitlesine ulaşılmış olur. Katılım sağlayacak kişiler için de daha konforlu olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Sanal etkinlik içerikleri, interaktif katılımlı etkinliklerden farksız olarak detaylı bir şekilde hazırlanmakta ve internet vasıtasıyla hedef kitleyle buluşturulmaktadır.

Sanal Etkinlik ve Sanal Organizasyon Hizmeti

Bir marka ya da firmanın  etkinlik faaliyetleri yapması sektörde tanınarak marka ya da firma hakkında olumlu izlenimlerin oluşmasını sağlar. Sanal etkinlikler özellikle bu dönemde firma ya da markalar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Dijital medyanın kullanımının gittikçe artması sanal etkinlik ve organizasyonları daha fazla ön plana çıkarmaktadır. Sanal olarak gerçekleştirilecek etkinlik ya da organizasyonun duyurusunun yapılması için öncelikle bir web sitesine ihtiyaç duyulur. Katılım sağlanması istenen hedef kitlenin bu web sitesi sayesinde etkinlik ya da organizasyon hakkında bilgi edinmesi sağlanır.

image.jpeg

Web sitesi sürekli güncellenerek etkinlik ya da organizasyonla ilgili tüm güncel bilgilerin hedef kitleye en kısa sürede ve en doğru bir biçimde aktarılması hedeflenir. Etkinliğin ya da organizasyonun sosyal medya üzerinden hesapları açılarak günde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği bu platformlarda duyurusu yapılır.

image.jpeg

Burada amaç, hedef kitleyi büyüterek katılımcı sayısını arttırmaktır. Tanıtıcı poster veya video kullanmak etkinliğin ya da organizasyonun tanıtımının yapılmasında elzemdir. Etkinlik için konuk olarak davet edilecek konuşmacıların alanında uzman kişiler olmasına dikkat edilmelidir.

image.jpeg

Etkinlik sonrasında basın bültenleri oluşturularak etkinliğin geniş kitlelerce yayılması ve sektörde ses getirmesi hedeflenir. Tüm bu etkinlik ve organizasyon süreci oldukça dikkat isteyen ve üzerinde planlı bir şekilde çalışılması gereken bir süreçtir. Etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşebilmesi için mutlaka bir sanal etkinlik organizasyon şirketi ile çalışmak gerekir.

Sanal Etkinlikler ve Online ürün tanıtımları ile ilgili yazımızı okumanızı öneririz: Online Ürün Tanıtımı ve Yeni Normal Etkinlik Rehberi

Doğru Event Şirketi Nasıl Seçilir?

Doğru event şirketi çalışmak gerçekleştireceğiniz etkinlik için en büyük yatırımdır. Doğru ajansı seçmek oldukça zor bir süreçtir. Bu süreçte en doğru kararı verebilmek için öncelikle markanızın ve gerçekleştireceğiniz etkinliğin hedeflerini belirlemelisiniz.

image.jpeg

Destek almak istediğiniz alanı ve hangi konuda, neye ihtiyacınız olduğunu belirleyerek etkinliğiniz için bir plan oluşturmaya başlayabilirsiniz. Doğru event şirketini seçme konusunda en önemli kriterlerden biri de güvenilirliktir.

Ajansın ne kadar güvenilir olduğu üzerinde durmanız gereken önemli bir konudur. Hizmet almak istediğiniz ihtiyacınızı belirleyerek bu konuda kaç tane ajans olduğu, hangi ajansların bu konuya daha iyi eğilebileceği hakkıda araştırma yapmalısınız. Bu  soruların cevaplarına ajansların web sitelerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Event Şirketleri ve Bütçe İlişkisi

Event şirketlerinin web sitelerindeki bilgilerin güncel olması dikkat edilmesi gereken diğer bir husustur. Şirkete karar vermeden önce piyasada fiyat araştırması yapmanız hem bütçe kontrolünüz açısından hem de kalite-fiyat değerlendirmesi açısından önemli bir veri çıktısı oluşturmanızı sağlar.

image.jpeg

İş yapma sürecinde çalıştığınız şirketin eksik olduğu bir konuda o işi yapacak farklı ortaklarının olması, hem zaman hem maliyet açısından büyük bir avantaj olacaktır. Etkinlik sonunda çalıştığınız ajansla ilgili değerlendirme yapmanız gerekir. Şirket, etkinliğin başından sonuna kadar her detayı titizlikle çalışmalı, başarılı bir event gerçekleştirmelidir.

Itworks! Ile Etkinlik Prodüksiyon Çalışmaları

Itworks! Creative Content Company, Etkinlik Prodüksiyon hizmeti alanında uzun yıllardır çalışmakta olana bir yaratıcı içerik ajansıdır. Özellikle büyük şirketlerin ihtiyaçları konusunda araştırmalar ve teknik analizler yapan ekibiyle markanızın hem dijital, hem de geleneksel ortamda görürnürlüğünü sağlayacaktır.

image.png

Etkinlik organizasyonu ve etkinlik prodüksiyon çalışmaları anlamında başarılı işlere imza atmak için bizimle iletişime geçebilir, aklınızdaki tüm soruları yöneltebilirsiniz.

Aynı zamanda önceden yapmış olduğumuz “İşlerimiz”i inceleyerek hakkımızda bilgi edinebilirsiniz.





 

PAYLAŞ

itworks!
itworks!
YAZAR

itworks! etkinlik & organizasyon, tüketici deneyimi ve dijital pazarlama alanlarında 2015 senesinden bu yana alanında uzman ekibiyle hizmet veriyor.