Etkinlik ve Eğlence Sektöründe Öne Çıkan Trendler

Etkİnlİk
19 Eylül 2021/Yazar: itworks!
Etkinlik ve Eğlence Sektöründe Öne Çıkan Trendler

Son zamanlarda dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle birçok sektör sekteye uğradı. 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana ilk kez olimpiyatlar ertelendi, konserler iptal edildi, spor müsabakaları seyircisiz oynandı… Birçok etkinlikten, eğlenceden uzak kaldık. Kısıtlamalar ve içinde olduğumuz belirsizlik durumu yeni alternatifleri beraberinde getirdi. Dijital platformların katkısı ile spor ve eğlence alanlarında teknolojik gelişmelere uygun birçok aktivite gerçekleştirildi. Bu durum etkinlik trendlerinin değişimine sebep oldu.

Hayatımızda büyük öneme sahip olan teknoloji eğlence sektörünün trendlerini de değiştirdi. Son dönemlerde öne çıkan 2021 etkinlik trendlerin neler olduğunu merak ediyorsan yazımızı okumaya devam edebilirsin.

Sanal Etkinlikler ve Performanslar Öne Çıkıyor

image.png

Sanal etkinlikler; internet ortamında gerçekleştirilen, etkinliği gerçekleştiren ile izleyen kişinin sanal ortamda buluştuğu canlı etkinliklerdir. Bu yolla konferans, ders, konser, gösteri veya herhangi bir etkinlik gerçekleştirilebilir. Aynı ortamda bulunarak yüz yüze gerçekleştirilen etkinliklerin heyecanını ve coşkusunu vermekte yetersiz kaldığı durumlar olsa da son zamanlarda tercih edilebilecek en güvenli yollardan biri olarak sıklıkla tercih edilmeye devam ediyor.

Sanal etkinlikler organizatörler ve sanatçılara çok daha büyük kitlelere dijital platformlar yoluyla kolaylıkla ulaşabilme imkanı sunuyor. Etkinliğe katılmak için konfor alanını terk etmek zorunda kalmadan, virüs tehlikesi yaşamadan katılım sağlayabilmek birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Son dönemlerin trendi olan sanal etkinlikler on binlerce kişiyi buluşturuyor. Görünüşe bakılırsa hayatımızın geri kalanında da sanal etkinlikler ciddi anlamda yaygınlaşacak, gelişecek ve değişime uğrayacak.

İlginizi çekebilir: Etkinlik Ajansları Nasıl Çalışır?

Konser ve Etkinliklerin Geleceği Ne Olacak?

image.png

Sanat ve eğlence severlerin evlerinde katılım gösterdikleri konserler, etkinlikler sektörün geleceğine yönelik atılacak önemli adımların zeminini hazırladı. Pandemi kurallarına uygun şekilde eğlenme imkanı tanıyan birçok mekan faaliyetlerine başladı. Sosyal mesafenin önemini son derece iyi kavradığımız bu günlerde sosyal mesafe kurallarını önemseyen, virüs yayılımını minimuma düşüren bazı tedbirlerle konserler ve etkinlikler yapılmaya devam ediliyor.

Önceden atanmış koltukların olması, havalandırma sisteminin iyi çalışması, dijital kayıt sistemi ve diğer koruyucu malzemelerin kullanımıyla etkinlikler yapılabiliyor. Konserlerde bileklik kullanımı son yıllarda oldukça yaygındı. Şimdi ise bu bilekliklerin dijitalleştirilerek pandemi kurallarına uygun faaliyetler gerçekleştirilmek için uyarı veren özellikler dahil edilmesi söz konusu.  Önümüzdeki süreçte kayıt ve rezarvasyon işlemlerinin dijital olarak gerçekleştirilecek. Etkinlik alanında sipariş için ayrı mobil uygulama kullanılacak. Riski minimize eden uygulamalarla konser ve etkinlik faaliyetlerinin devamlılığı sağlanacak.

Sosyal Medyanın Etkinlik Sektöründeki Yeri

image.png

Sosyal medyanın hemen hemen yer yaş grubunca aktif olarak kullanılması ve bu platformların son gelişmelerle birlikte kazandığı özellikler sayesinde ünlü isimlerin takipçileri ya da fan kitleleri, ünlüler ile çok daha yakından iletişime geçme imkanı buluyor.

Pandemi döneminde iptal olan festivaller, konserler ile sanatçıların gündemden uzaklaşacağı düşünüldü. Ancak sosyal platformlar sayesinde birçok ünlü isim sanal gerçeklikle zenginleştirilmiş konserler verdi. Sanatçılar hayranları ile aradaki bağlarını koparmadan yakınlıklarını sürdürmeyi başardılar.

Ülkemizde birçok ünlü isim evlerinden sosyal platformlar aracılığı ile verdikleri konserlerle son derece başarılı oldular. Sosyal medya aracılığı ile yapılan etkinlik duyuruları saniyeler içerisinde yüzlerce kişiye ulaşıyor. Hızlı ve pratik kullanımıyla sosyal medya etkinlikler için oldukça değerli.

Itworks! ekibi olarak sizlere sanal etkinliklerden konserlerin geleceğinden ve sosyal medyanın etkinlik sektöründeki yerinin öneminden bahsettik. Tüm insanlık olarak karşı karşıya olduğumuz bu virüs karşısında dijital platformların sunduğu imkanlardan yararlanmak oldukça önemli. Önlemler dahilinde sağlığı riske atmadan eğlenmek bu dönemde yapılabilecek en doğru tercih olacaktır.



 

PAYLAŞ

itworks!
itworks!
YAZAR

itworks! etkinlik & organizasyon, tüketici deneyimi ve dijital pazarlama alanlarında 2015 senesinden bu yana alanında uzman ekibiyle hizmet veriyor.