Hibrit Etkinlik Nedir ve Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dİjİtal Pazarlama, Etkİnlİk
25 Eylül 2021/Yazar: itworks!
Hibrit Etkinlik Nedir ve Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Dijitalleşme ve son zamanlarda küresel çapta mücadele verdiğimiz pandemi koşulları sebebiyle geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen etkinlikler, sanal ortamda video konferans yöntemiyle gerçekleştirilmeye başlandı. İçinde bulunduğumuz dönemin getirdiği olası tehlikelere karşın dijital platformlardaki faaliyetler, etkinlikleri sürdürürken değişim, gelişim ne yenilenme hareketleriyle dijital ortamdaki iyileşmeleri arttırdı. Hibrit etkinlik de bunların başında gelen en önemli örneklerden biri.

Etkinliklere yeni bir boyut kazandıran hibrit etkinlik modeli günümüzde gittikçe yaygınlaşmaya başladı. Hibrit etkinlik hakkında detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Hibrit Etkinlik Nedir?

image.png

Pandemi koşulları sebebiyle büyük uğraşlar sonucu hazırlanan etkinlikler iptal edildi. Yüz yüze yapılan etkinlikler birçok risk faktörünü beraberinde getirdiğinden dolayı geleneksel etkinlikler artık eskisi kadar tercih edilmiyor. Etkinlikleri dijital dünyanın sunduğu avantajlarla harmanlayarak sunmak gerekiyor. Tüm bunların sonucu olarak fiziksel ve sanal ortamın karışımı olarak hibrit etkinlikler ortaya çıktı.

Hibrit etkinlik, fiziksel ortamda gerçekleşir. Fiziksel ortamda gerçekleşen etkinlik canlı veya internet üzerinden erişilebilir şekilde yürütülür. Hem sanal hem de yüz yüze deneyimler sunan bu etkinlik tipine hibrit etkinlik denmektedir.

Hibrit Etkinlikte Amacınız Nedir?

Etkinlik düzenlerken sanal veya canlı fark etmeksizin ilk amaç hedef belirlemek olmalıdır. Kendinize hedefinizin ne olduğunu sorabilir ve konudaki düşüncelerinizi not alabilirsiniz. Etkinliğe katılamayan üyelere daha sonra etkinlikten faydalanma imkanı mı sunmak istiyor musunuz? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını bularak hedefinizi belirleyebilir ve bu doğrultuda ilerleyebilirsiniz. Belirlediğiniz hedefleri canlı katılımcılarınız kadar sanal katılımcılarınızla gerçekleştirmeniz önemlidir.

image.png

Başarılı bir hibrit etkinlik için dikkat edilmesi gereken birkaç unsur bulunuyor. Bunlardan ilki etkinliğin başarıya ulaşabilmesi için neyin hibrit olması gerektiğine karar vermelisiniz. Örneğin etkinliğin eğitici kısımları ya da tüm etkinliği hibrit olarak sunabilirsiniz.

İkinci olarak etkinlik gündemini belirlemeli ve içeriğinizi en iyi şekilde hazırlamalısınız. Fiziksel katılımcıların ve sanal katılımcıların ihtiyaçlarına yönelik olmasına dikkat etmelisiniz.

Son olarak konuşmacılara her iki kitleye de hitap ettiğini ve bu yönde bir konuşma yapılması gerektiği hatırlatılmalıdır. Teknolojik aksaklıklarla karşılaşmak olası bir durumdur. Her zaman bir B planınız olmalıdır. İstekli bir ekip ve dikkatlice hazırlanmış bir etkinlik katılımcıların ihtiyacını fazlasıyla karşılamaya yetecektir.

İlginizi çekebilir: Etkinlik Ajansları Neden Önemlidir? Online Etkinlikler Düzenleyin!

Hibrit Etkinliklerin Önemi Nedir?

image.png

Pandemi döneminde lokal bazlı kısıtlamalar, seyahat sıkıntıları ve daha birçok nedenden ötürü fiziksel ortamda etkinlik gerçekleştirmek imkansız bir hal aldı. Fiziksel etkinliklere alternatif olarak sanal ve hibrit etkinlikler hayatımıza dahil oldu. Sürecin ilerlemesi ve koşulların iyileşmesiyle birlikte dijital etkinlikler ve fiziksel etkinliklerin birleştirilmesi gündeme geldi. Son dönemlerde sıklıkla tercih edilen hibrit etkinlik modeli birçok avantajı bir arada barındırmasından dolayı oldukça önemlidir.

Hibrit etkinlikler geleneksel etkinliklere kıyasla hem katılımcılara hem uygulayıcılara birçok avantaj sağlar. Bu avantajlardan biri, dijital ortamda gerçekleştirilen etkinliklerin veri ve ölçüm sağlama açısından daha pratik ve kullanışlı olmasıdır. Geleneksel etkinliklere ulaşmak için harcanan seyahat ücreti hibrit etkinliklere katılmak için gerekmez. Seyahat maliyetini düşürür ve ekonomiktir. Belgelerin dijital ortamda sunulması katılımcılara hız kazandırırken çevreyi korumaya da yardımcı olur. Sürdürülebilir bir dünya için çevre dostu uygulamalar tercih edilmeli ve teşvik edilmelidir.

Fiziksel olarak katılım sağlayamayacak katılımcılar açısından oldukça avantajlı bir yöntem olarak günümüzde önemi ve yaygınlığı gittikçe artmaktadır. Örneğin Japonya’daki bir konferansa Türkiye’den hiçbir yol masrafı ödemeden ulaşabilmek hem katılımcı için avantaj sağlarken bu etkinlik için yüksek kapasiteli bir alan kullanmamak organizatörler için de büyük avantajdır.

Bu yazımızda sizlere hibrit etkinliğin ne olduğundan ve öneminden kısaca bahsettik. B2B etkinlikleri ile iş ortaklarınızın hedeflerine paralel ve yaratıcı etkinlik fırsatı sunan etkinliklerle ses getiren çalışmalara imza atabilirsiniz. B2B etkinlik ve benzeri konularda bilgi sahibi olmak istiyorsanız web sitemizi takipte kalabilirsiniz.

Itworks ekibi olarak bu haftaki blog yazımızda hibrit etkinliği ve önemini anlattık.

PAYLAŞ

itworks!
itworks!
YAZAR

itworks! etkinlik & organizasyon, tüketici deneyimi ve dijital pazarlama alanlarında 2015 senesinden bu yana alanında uzman ekibiyle hizmet veriyor.