Sanatçı Booking Nedir? Şarkıcı Booking Rehberi!

Etkİnlİk
15 Ekim 2020/Yazar: itworks!
Sanatçı Booking Nedir? Şarkıcı Booking Rehberi!

Sanatçı Booking; açılış organizasyonları, interaktif konserler, çevrimiçi bağlantı, canlı yayın,  sosyal mecralar için video paylaşımları, özel event, piknik, yat gezileri ve her türlü organizasyon türleri için reklam amaçlı getirtebileceğiniz ünlü sanatçılar için verilen hizmet türüdür.

Bu kapsamda şarkıcı Booking hizmetleri ile yapacağınız organizasyon türünde konuklarınıza eğlenceli vakitler geçirtebilirsiniz. Bu hizmet organizasyon türüne göre değişmektedir. Düğün organizasyonu için sanatçı getirilecekse, o alanda şarkılarını yapan birini getirmeniz daha mantıklı olacaktır. Ağır tarzda söylemeyi seven sanatçılar yerine daha çok hareketli şarkıları besteleyen kişiler tercih edilebilir.

image.jpeg

Örneğin, bir konser organizasyonu düzenlemek isteyebilirsiniz. Bu durumda gerçekleştirilecek organizasyon için event firmalarından yardım alınabilir. Event firmaları, konser öncesi ve esnasında yapılması gereken tüm hizmetleri size sunar ve gösteri esnasında oluşabilecek riskli durumlara önlem alırlar.

Sanatçı Booking Nasıl Yapılır?

Öncelikle yapmanız gereken şey, nasıl bir organizasyon türü gerçekleştireceğiniz seçmek olacaktır. Bu üniversite bahar şenliklerinde gerçekleştireceğiniz bir organizasyon da olabilir. Aynı zamanda bir düğün, konser, doğum günü partisi, bayi toplantı galası, kültür merkez konseri, otel veya açılış günleri de olabilir. Bu tür organizasyonlarınıza sanatçı kiralama hizmetini event firmalarından alabilirsiniz. Aynı zamanda marka işbirliği yaparak sanatçı reklamı kapsamında markanızı tanıtabilirsiniz.

image.jpeg

Sonraki aşama kesinlikle planlama olacaktır. Bu plan yapma aşamasında viral reklamınız için veya özel gün organizasyonlarınız için belirli işlemlerin organizasyon firmaları tarafından yapılması gerekir. Bu plan aşamalarının yapılması gereken adımları ise şöyledir.

Tarihi Belirlemek: Organizasyonlarınızda tarih belirlemek çok önemlidir. Aynı zamanda tarihi belirlerken doğru şekilde belirlemeniz bu adımı daha da önemli yapar. Seçtiğiniz tarihte başka bir etkinlik (maç, sınav, özel gün) olmamalı.

Sanatçı Kiralama: Biraz detaylı bir araştırmadan sonra, uygun sanatçı seçilmesi gerekir. Belirlenmiş tarihlerde sanatçının müsait olup olmadığı kontrol edilir. Sanatçı müsait ise planlamalarınız için herhangi olumsuz bir durum olmaz. Ancak yoğun ise alternatif bir tarih için uzlaşma sağlanabilir.

Mekân: Organizasyonu gerçekleştireceğimiz seçerken marka, sanatçı ve prestijine uygunluğu olması gerekir. Organizasyonunuza katılacak kişiler yer bulma konusunda rahat olabilecek bir alan söz konusu olmalıdır. Mekân açık bir alandaysa herhangi bir olumsuz hava durumu olmasında, yedekte kapalı bir alan seçeneği bulunmalıdır.

Yasal İzin: Gerçekleştirilecek müzikli organizasyon için gerekli yasal izin alınmalıdır. Bu izin valilik veya kaymakamlıktan alınabilir.

Ses, Ekran, Işık Ayarlamaları: Bir sanatçının geldiği organizasyonda ses veya ekran gibi ayarlamalar mutlaka yapılmalıdır. Aynı zamanda ışıklarda sorun olmaması için gerekli kontrol yapılmalıdır.

Bu durumda bir sanatçı kiralayabilmeniz için organizasyon şirketleri ile iletişime geçerek bilgi alabilir ve gerçekleştirmek istediğiniz organizasyon için iletişime geçerek organizasyon hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Şarkıcı Booking Nedir?

Sanatçı booking nedir? Sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; düzenleyeceğiniz etkinlik veya etkinlikler için müzikal anlamda sanatçı kiralama hizmetleridir. Aynı zamanda booking ile markanızın tanıtımını veya reklamını sanatçılar aracılığı ile sanal mecralar üstünden gerçekleştirebilirsiniz.

image.jpeg

Eğer bir özel gün için kiralama işlemini gerçekleştirecekseniz, özel gününüzü organizasyon şirketleri ile düzenleyebilir ve istenilen sanatçıyla bu şirketler aracılığıyla anlaşarak yapabilirsiniz.

Sanatçı Reklam Organizasyonu Nedir?

Sanatçılar ile anlaşılarak reklam organizasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin, markanız için bir mağaza açtıysanız reklamını açılış günü ile yapabilirsiniz. Sanatçılar bu kapsamda organizasyon şirketleri ile istediğiniz her türlü hizmeti sağlarlar.

iletisim.png

Bu hizmet ile çevrenizdeki kişilerin dikkatini kendi markanıza çekmiş olacaksınız. Aynı zamanda sanatçılar markanızı veya bir projenizi sosyal hesaplarında da paylaşacağı için diğer bir deyişle her türlü organizasyonunuz için sanatçı getirerek reklamınızın kalitesini daha da arttırmış olacaksınız.



 

PAYLAŞ

itworks!
itworks!
YAZAR

itworks! etkinlik & organizasyon, tüketici deneyimi ve dijital pazarlama alanlarında 2015 senesinden bu yana alanında uzman ekibiyle hizmet veriyor.