Viral İçerikler İle Kitlelere Ulaşmak

Dİjİtal Pazarlama, Sanat ve Tasarım
14 Kasım 2020/Yazar: itworks!
Viral İçerikler İle Kitlelere Ulaşmak

Başarılı Viral İçerik Nasıl Olur?

Başarılı viral içerikler, organik yollarla yayılan, hedeflendiği kitlede reklam algısı oluşturmayacak şekilde planlanmış içeriklerdir. Müşteride kalıcılık yakalarken aynı zamanda da maliyet açısından uygun içeriklerle markalara memnuniyet sağlar. Bunun için üreteceğiniz içeriğin kitlesini ve amacını iyi belirlemeli, az lafla çok anlam ve kaliteli bir hikaye anlatmalısınız.

image.jpeg

Pazarlama stratejinizi iyi belirlemeli, dönemin en revaçta olan tanınmış influencerlarıyla anlaşmalar yapmalısınız. Ürününüzü olabilecek en doğal şekilde yerleştirmeli, sosyal medyada kreatif bir anlatım ve tasarım oluşturmalısınız. Hedef kitlenizin ilgisini çekip, doğal bir şekilde onları paylaşmaya itecek bir içerik çıkartmalısınız.

Bu hususta dürüst olmaya ve halkın yararını gözetecek bir dokunuş yapmaya özen göstermeniz de büyük önem taşıyan bir etkendir.

Markanızı Viral İçeriklerle Nasıl Buluşturursunuz?

Eğer markanızın reklamının viral olmasını istiyorsanız, bunu en doğal yolla yapmalı ve tüketicinin duygularına hitap etmeniz önemlidir. Kurgu olduğu belli olan viral içerikler artık kimse tarafından ilgi çekmiyor.

image.jpeg

Heineken markasının zamanında yaptığı gibi bir hikaye anlatmak; staj başvurusu için gelen adaylara çok farklı mülakat deneyimleri yaşatıp ve bunu gizli kameraya almış, sonucunda ise başvuru sahibini kitleler önünde onore edici bir şekilde işe aldığını belirtmişti.

Hem ilgi çekici hem alışılagelmişin dışında aynı zamanda da tüketicide markaya sempati duygusu uyandıracak bir hikaye içerisine markanızı yerleştirmek sizi başarıya götürecektir. Markanızın tanıtımının yapıldığı direkt olarak bir içerik oluşturmak değil de kişilere sağladığı yarar üzerinden kreatif bir çalışma yürüterek, içeriklerin içerisinde markanızın parlamasını sağlayabilirsiniz.

iletisim.png

Kısacası viral içerik oluşturmak, yaratıcı reklamcılığın ve halkla ilişkilerin en büyük kozlarından biri olarak da öne çıkmakta. Viral içerikler oluşturarak ürünlerinizin, markanızın veya yaptığınız bir projenin büyümesini, milyonlara duyurulmasını sağlayabilirsiniz.

Dijital Pazarlama ile Kitlelere Erişin!

Dijitalleşen dünya ile aslında artık birçok farklı mecrada ürününüzün reklamını yapabiliyorsunuz. Her bilginin çok hızlı yayılabildiği internet ortamında başarılı bir dijital pazarlama çizgisi seyretmek markanız açısından çok değerlidir. Dijital pazarlama, pek çok farklı segmente ulaşmanızı ve projenizin gelişmesini sağlayacaktır. Dijital pazarlama çalışmaları da itworks! ile mümkün.

image.jpeg

Yayımlayacağınız ilgi çekici bir video içeriği ile, birçok farklı mecrada ve platformda markanızın milyonlara ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Günümüzde en yeni ve en geliştirilmiş açık pazarlama yöntemi olan dijital pazarlama ile rakiplerinizin önüne geçebilir, doğru sosyal medya kullanımı ile gençlere ve ailelerine de çok organik bir şekilde ulaşabilirsiniz. Marka bağlılığı yaratmak için son derece elzem olan dijital pazarlama ile hedeflemediğiniz kitlenin bile size pozitif geri dönüş sağlamasına yol açabilirsiniz.

PAYLAŞ

itworks!
itworks!
YAZAR

itworks! etkinlik & organizasyon, tüketici deneyimi ve dijital pazarlama alanlarında 2015 senesinden bu yana alanında uzman ekibiyle hizmet veriyor.